Artikel i Sydkysten Maj2015
af Gert Ellegaard
Lissi og lysposerne
– Jeg malede mange med en klump i halsen
Greve var sidste år nummer to i hele Europa, da der blev gjort status over lyssalget ved de mange Stafet for Livet-arrangementer på hele kontinentet.
Over 800 solgte lys blev det til, og det imponerende antal har den lokale kunstner Lissi Ella Andersen sin store del af æren for.
Hun hånddekorerer alle de poser, hun overhovedet kan overkomme, og Lissi’s smukke poser er med til at øge interessen for at købe en pose og via den sende en hilsen i forbindelse med den lysceremoni, der også i Greve var det
følelsesmæssige højdepunkt på stafetten.
– Det er så min måde at hjælpe til på og samtidig give noget tilbage for alt det, der er blevet gjort for mig i forbindelse med min sygdom, siger Lissi Andersen, der selv har været ramt af kræft, men er kommet godt igennem hele to operationer med kemoterapi og strålebehandling i kølvandet på den første.
Seriøse motiver
Lissi, der i øvrigt lige for tiden er aktuel med en udstilling i Gladsaxe Kulturhus, er 69 år, bor i Kirsebærhegnet i Greve og har altid haft hang til tegning, maling, pensler og farver.
– Lige fra jeg var helt lille, har jeg været glad for at tegne og male, men det er først i en høj alder, at jeg har haft mulighed for at dyrke passionen på fuld tid, lyder det fra den kunstmaleren, der i sit tidligere professionelle liv var først forsikringskonsulent og siden indkøber på dagligvarområdet.
Når Lissi Andersen maler på lysposerne til stafetten, er det altid med et seriøst motiv for øje.
– Det må ikke blive sjov og ballade-motiver, så jeg holder mig til motiver fra naturen. Blomster, træer, natur, solnedgange, marker, vand og sådan noget. Og hjerter. Jeg malede rigtigt mange hjerter sidste år, dem ville folk gerne have.
Donerer maleri til stafetten
I år bliver Lissi en endnu større del af Stafet for Livet i Greve, for hun har besluttet at donere et af sine malerier, som stafetten kan sælge på auktion.
Den flittige kunstmaler vil dog stadig være at finde ved lysteltet, hvor hun ligesom som sidste år vil male poserne på stedet, mens køberne kigger på.
– Jeg blev flere gange selv meget bevæget sidst, når jeg mødte de menneskeskæbner, der lå bag poserne, og mange af poserne blev malet med en klump i halsen.
500 poser fra Lissi’s hånd blev det til sidst, og ambitionen er at nå mindst lige så mange i år.
– Jeg får jo heldigvis lidt hjælp fra en del kolleger rundt om i kunstforeningerne, slutter Lissi Andersen, hvis kunst i øvrigt kan ses på www.leagalleri.dk.